1 4 5 A megbízhatatlan narrátor memoárjai – Memoirs of the unreliable narrator: Magyarok-e vagytok?

2012/08/27

Magyarok-e vagytok?


"A magyar nép olyan történelmi gyökerekkel rendelkező közösség, amelynek tagjai azonos módon viszonyulnak teremtő, mindenható Istenükhöz és természeti környezetükhöz."

Szóval magyarok-e vagytok? Mert én nem. Legalábbis a Magyarok Világszövetsége meghatározása szerint. Van abban valami ironikus (hogy ne mondjam: röhejes), amikor egy magát nemzetmentőnek (Tessék mondani, hol mentik a nemzetet? Hoztam egy súlyosan sérültet.) beállító szövetség határozza meg, hogy ki a magyar. Öndefinícióra természetesen semmi szükség, az csak a hülye bölcsészek szőrszálhasogatása. Az a magyar, akit Patrubány Miklós annak tart. A többiek ellenségek, idegenszívűek, tudjátokkik.

De ha már két szerkesztő is részt vett a nyilatkozat megírásában, nem ártott volna legalább a helyesírásra, nyelvhelyességre kicsit jobban odafigyelni. Tudom, tudom: savanyú a szőlő, mert nem lehetek magyar. Hát ezekkel nem is akarok közösséget vállalni. Maradok inkább idegenszívű hazaáruló, már úgyis hozzászoktam.

2 megjegyzés:

  1. Ne aggódj, ez alapján én sem lennék magyar, és nem is tudok mit választani helyette. :D Egyébként is, hogy jön egy nemzet meghatározásához (ha már muszáj ilyet) a természeti környezethez való viszonyulás? Kicsit szűken értelmezhették azt a törekvést, hogy a környezeti szempontnak minél több területen érvényesülnie kell. :P A mindenható Istenes részre meg már direkt nem is mondok semmit.

    VálaszTörlés
  2. Nu mor káji künd vor küjni. Bármennyire is fáj ez a tény Patrubányéknak. :)

    VálaszTörlés

nőnapi nemfogadalom