1 4 5 A megbízhatatlan narrátor memoárjai – Memoirs of the unreliable narrator: Mert természetesen mindenért a feministák a hibásak

2012/09/12

Mert természetesen mindenért a feministák a hibásak

"A nők az önmegvalósítás, emancipáció mellett elfelejtenek gyereket szülni."
"Majd ha mindenki megszülte a maga két-három vagy négy gyerekét, akkor mehet önmegvalósítani meg emancipálódni."
"Talán az anyáknak vissza kéne térniük a gyereknevelés mellé, szülni két-három vagy inkább négy-öt gyereket, és akkor lenne értelme annak, hogy jobban megbecsülnék egymást, és fel sem merülhetne a családon belüli erőszak."
"Az asszonyoknak, a hölgyeknek a legfontosabb hivatásuk, hogy gyereket szüljenek!"

Ha most felhívom a figyelmet arra, hogy ezeket a mondatokat férfiak ejtették ki a szájukon, akiknek nemhogy a szülésről, hanem egy nyamvadt menstruációról sincs fogalmuk, akkor én leszek a zsíros hajú, elnyomó gonosz feminista. Ha esetleg még azt is hozzáteszem, hogy a reprodukciós szerveim használatáról kizárólag én döntök, akkor férfigyűlölő is vagyok.

Az emancipáció feledékenységhez, egymás meg nem becsüléséhez és családon belüli erőszakhoz vezet a fentiek alapján. Merugye bezzeg régen nem volt ilyesmi, a nő tudta, hol a helye, mi a szerepe. És természetesen a nők tehetnek arról, ha esetleg megverik őket. Arról pedig mélységesen hallgat mindenki, hogy a CSBE nem kizárólag (bár többségében) nőkre irányul, hanem az elszenvedői között rengeteg a gyerek, idős ember, ritkábban pedig férfiakat is érint. Szóval mindenkit. De nem, végre lehet egy kicsit gonoszfeministázni, hülye az, aki kihagyja ezt a kínálkozó alkalmat.

A kedvenc érvem, hogy ha mégis bekerülne a Btk.-ba, akkor majd ezzel jól visszaélnek a gonosz nők. Tényleg, teljesen valószerű, hogy normális párkapcsolatban élőként ma szándékosan nekimegyek az ajtófélfának (esetleg jól összeverem magam), majd elmegyek a rendőrségre feljelentést tenni. Mindezt egy olyan országban, amelyikben a társadalom java úgy gondolja, hogy a nemi erőszak kiprovokálható öltözködéssel, kihívó viselkedéssel, így ne csodálkozzon az a nő, ha erre a ledér viselkedésre az a válasz, hogy az akarata ellenére megdugják. Ezen érvek hangoztatóiban fel sem merül, hogy ez a feltételezés mennyire sértő a férfiakra nézve.

A nemi erőszak elkerülhető volna, állítják, ha a nők nem járkálnának éjszaka mindenfelé. Nem számít, hogy a statisztikák szerint a nőket leginkább ismerősök, rokonok bántalmazzák, az éjszakai utcai rablások elszenvedői pedig férfiak. Nekik mégsem mondja senki, hogy ne járkáljanak este 9-kor egyedül az utcán, pedig nagyobb veszélyben vannak. Gyakorlatilag szociális csadort húznának a nőkre (már megint): szüljön legalább 4-5 gyereket (a hazának, naná, ki másnak), ne akarjon önmegvalósítani meg egyenlő jogokat és bérezést, őrizze a családi tűzhelyet (főleg este 8 után), s engedelmesen tegye szét a lábát, ha a ház ura ezt kívánja meg. Esetleg szalagot is tehet a hajába, hogy csábítóbb legyen.

Normális országban a fent idézett kijelentések el sem hangozhatnak kultúrlény szájából. Normális országban ha egy politikus ilyent kiejt a száján, másnap nyüszítve mond le. Normális országban ennek a kérdésnek a tárgyalását nem éjjel háromra teszik (mert nincs akkora súlya ugye), és a képviselők jelen vannak. Normális országban nem elhatárolódás van, hanem nem engedik az ilyen alakokat felszólalni a saját párttársai (ideális esetben be sem kerül a parlamentbe), nemhogy utána megvédenék. És itt nem pusztán azzal a hat képviselővel van baj, hanem mindazokkal, akik ezt szó nélkül nézték, és tevékenyen részt vettek ennek az eltussolásában.

"a politikus [ti. Varga István] tiszteli a nőket, neki mindig előre köszön, előre engedi az ajtóban"
Szívesen lemondok erről a semmitmondó, üres gesztusról cserébe egy normális parlamenti vitáért.

7 megjegyzés:

  1. Hát, talán nem is kell magyarázni, annak idején miért léptünk le Magyarországról. Magyarország olyan, mint az oviban a tetves gyerek. Kínos.

    Azon már nincs semmi csodálkoznivaló, hogy London minden utcájában lakik már legalább öt magyar.

    Amit viszont nem értek, hogy azok, akik értelmesek, jólképzettek és még mindig Magyarországon vannak, mégis miben bíznak, vagy mit remélnek?!

    Őszinte leszek, Rád is célzok ezzel. Egyszerűen nem tudom megérteni, hogy mi tarthat még Magyarországon olyan embereket, akik máshol is kiválóan, sőt leginkább máshol kiválóan boldogulnának.
    Ehelyett az egyre tahóbb, acsargóbb és végtelenül sötét Magyarországon próbálják meg azt, amiről a Napnál is világosabb, hogy nem fog sikerülni. Az egyetlen kilátás, hogy a szürke, egyre rezignáltabb, depressziósabb és persze agresszívabb ország magához idomítja és önmagával egyezővé teszi a lakóit.

    A család, a barátok már nem visszatartó erő szerintem. A család (Londonból) kétórás repülőúttal elérhető, ami tehát nem tart tovább, mint átutazni Budapesten. A barátok, évfolyamtársak 75%-a már szintén elmenekült, ígyhát ők inkább a távozás mellett, mint ellene szólnak.

    Nem tudom, hogy miért lett olyan Magyarország, amilyen, de azt egészen pontosan tudom, kívülről mindennél jobban látszódik, hogy egy lefelé tartó spirálban van, aminek emberi léptékű időben nem ér el az aljára.

    Nem a középszer, nem az átlag, hanem a tahók uralma és ezt már ebben az évszázadban aligha lehet visszacsinálni.

    VálaszTörlés
  2. Jah, és mielőtt bárki is esetleg félreérti, elsősorban nem az anyagiakra gondolok, persze nyilván azok is fontosak.

    Sokkal inkább az evidenciákra, miszerint nem behódoltatni akarnak ilyen Varga-féle tahók senkit. Persze UK-nak is megvannak a maga tahói, de ezek legfeljebb csöndben szidnak másokat élvezettel, mert tudják és érzik, hogy erre senkinek, vagy csak keveseknek van igénye, és hogy visszataszító, amit művelnek.
    Ezzel szemben Magyarországon ilyen Varga-félékre van igény. Nem az égből hullott le és nem E.T. tartja a helyén, hanem az a szomorú tény, hogy ezek a vértahók Magyarországon nem kínosak, hanem ez elfogadható és ez lett a szint.

    Ez pedig megrontja, kizsigereli, vagy elüldözi az értelmes embereket, így aztán a tahóság egyre nagyobb lesz és ezt nem lehet kizárni a magyarországi hétköznapokból. Ez, akárcsak a dögszag, áthat mindent, beférkőzik mindenhova, amíg már fel sem tűnik a jelenléte.

    VálaszTörlés
  3. Én tényleg naiv vagyok, azt hiszem, mert még mindig úgy vagyok vele, hogy menjenek el ők. Nem fognak. Úgyhogy a hosszú távú terv az, hogy mi is elmegyünk. Csak már végre megszerettem ezt az országot. De ez már nem elég, attól tartok...

    VálaszTörlés
  4. "Ez, akárcsak a dögszag, áthat mindent, beférkőzik mindenhova, amíg már fel sem tűnik a jelenléte."

    - Vettem egy görényt.
    - És hol tartjátok?
    - Hát a lakásban.
    - És nem büdös?
    - De, de majd megszokja.

    VálaszTörlés
  5. Értem én, hogy Ti miért mentek el.

    De, anélkül hogy meg akarnám ítélni azokat, akik a távozás mellett döntöttek, én úgy érzem, könnyebb elmenni, mint itt megpróbálni változtatni.
    Ha mindenki, akiben van némi jó szándék, tenni akarás fogja a kalapot és odább áll, akkor Magyarországot tényleg le lehet írni mindörökre.
    Meg lehet kövezni, hogy nacionalista, soviniszta (milyen érdekes, hogy a franciák számára ez a kifejezés inkább pozitív, mint negatív), stb vagyok, de én sajnálnám, ha ez az ország, és itt minden, amit szeretek, végleg veszne.

    És szerencsére még vannak itt is a tahókon kívül mások is. És nem, nem én fogom a nagypolitikát diktálni, de a saját környezetemben megtehetem, amit csak tudok. És kötelességemnek is tartom, hogy megtegyem, hogy jobbá és élhetőbbé tegyem a világot magam körül.

    VálaszTörlés
  6. Zsuzsi, egyetértek veled abban, hogy sokszor könnyebb elmenni. Bár én már egyszer váltottam országot, és ugyan jó döntés volt, nem állítanám, hogy ne lett volna könnyebb inkább maradni, de ez nyilván egy csomó mindentől függ. Ugyanakkor megértem azokat is, akik már annyira belefásultak az egészbe, hogy jó szándék ide, tenni akarás oda, úgy döntenek, hogy jobb nekik elmenni. Mert már annyira elegük lett...

    VálaszTörlés
  7. Szerintem a helyzet Magyarországon már túljutott azon, hogy tenni valamit, vagy odébb állni.
    A helyzet sokkal inkább olyan, mint a Száll a kakukk fészkére, ahol ha Ratched nővér dühös, akkor a lakók is azok. Ha Ratched nővér őrjöng, akkor a lakók is.
    Ezzel a Varga-nevű csókával Ratched nővér elégedett, úgyhogy a lakók is elégedettek lettek vele, ezért aztán nyoma sincs annak, hogy repülne, sőt mindenki megnyugodott és minden megy tovább ugyanúgy.
    Az a pár eltévelyedett McMurphy pedig, akiknek ez a szitu nem felel meg, majd vagy megszöknek, vagy segít rajtuk a lobotómia.

    Én még emlékszem arra, hogy pár évvel ezelőtt rendszeresen felgyújtották a fővárost, ma meg már a Ratched nővér elleni "puccsok", "összeesküvések" és "támadások" miatt békemeneteznek ugyanazok.

    Szürreális és kívülről nézve ijesztő is, ami Magyarországon folyik és nem hiszem, hogy jószándékkal vagy tenniakarással ezen változtatni lehetne.

    VálaszTörlés

nőnapi nemfogadalom