1 4 5 A megbízhatatlan narrátor memoárjai – Memoirs of the unreliable narrator: Tessék, gyűlöletkeltés 2.0 és az eredménye

2018/02/20

Tessék, gyűlöletkeltés 2.0 és az eredménye

És ne mondjátok, hogy ez nem ugyanolyan, mint a menekültek vagy a Soros elleni kampány, mert az. Sőt, ha lehet, még rosszabb, mert itt elvileg „közös kulturális gyökerek” fűznek össze. Közös történelem, te jó ég. Ugyanazok az íróink. A nyelvünk. Értjük egymást. Elvileg.
És az is látható, hogy ennek az egésznek semmi köze ahhoz, hogy kinek milyen politikai preferenciája van, mert pusztán a megjelenített ellenség változik: a módszer, a feneketlen és dehumanizáló gyűlölet ugyanaz.

https://444.hu/2018/02/20/elszabadult-a-gyulolet-a-hataron-tuli-szavazok-ellen-hergelo-facebook-oldalon
2004-ben azt mondtam, hogy nekem „ettől a kormánytól” nem kell állampolgárság. Még szimbolikus, vitrinben őrzött útlevélért se, amin magyarul van a nevem. Amin nem azt írják a Mária-Borbála nevű anyámra, hogy Maria-Barbara. Amin rajta vannak az ékezetek. És helyesen. Magyar szavak egy hivatalos dokumentumon, ami rólam szól. Aztán később azt mondtam, hogy a másik kormánytól sem kell. Életem legjobb döntése volt mindkettő. Semmilyen közösséget nem tudok érezni egyik olyan politikai oldallal sem, amelyik bármilyen embercsoport megbélyegzését, megalázását, dehumanizálását előidézi, lehetővé teszi, szítja, a gyűlöletet okosan meglovagolja vagy csak pusztán tétlenül nézi. Egy dolognak viszont örülök: hogy ezt a gusztustalan szennyet egyetlen barátom sem kedveli.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

nőnapi nemfogadalom