1 4 5 A megbízhatatlan narrátor memoárjai – Memoirs of the unreliable narrator: A kódex

2008/02/25

A kódex

A győri. Neeem, nem az amolyan Corvina-félékre gondolok, hanem a Borkai-félére. Magatartási kódexet írnak Győrött, apám. A jegyző bácsi ugyanis ittas állapotban beleharapott a kolléganő karjába. És ahelyett, hogy kirúgnák, csinálnak egy kódexet. És kitől kérnek hozzá tanácsot? Na vajon? Talált, süllyedt: a győri püspökségtől. Csináljon már valamit a Zegyház, ha a sorozatos pedofilbotrányokkal és cölibátusellenzőkkel már nem tud mit kezdeni. Nem értem, miért keverik ebbe bele a katolikus papságot: azok nem dress-code szakértők, hanem a hívek lelkére szakosodtak. Habár a pápa ruhatárát elnézve lehet, hogy értenek hezza...  

Nincs több push-up, szegény férfiakat nem kényszeríti többé nemi erőszakra a kivillanó hófehér váll, nem izgulnak majd vén fejjel Mariska visszeres bokájára a mosdóban. A fiatalabb nőknek meg lesz majd zsákruha, hamu a fejükre, szigorúan begombolt blúz, erényöv lakattal. Mit képzelnek ezek, hah! És nem lesz több lajoskámozás a portással, hanem Excellenciás Uram lesz a karbantartó is. Becézés, mi? Nem vagyunk az óvodában - mondá Havasrétiné Méry Judit, a Győri Nők Független Szervezetének elnöke.  

Szabály lesz, az istenfáját. Árulkodó mondat: „Szabályozni kívánjuk a főnök-beosztott, illetve a férfi-nő viszonyt.” Ahamm, értem én: a főnök = férfi. És ez Győrre különösen igaz. Polgármester, alpolgármesterek, jegyző, kabinetfőnök: férfiak. Nekik vannak titkárnőik. Ez a természet rendje. És az ő karjukba nem szabad ezentúl beleharapni. Mivaaaan, ezt eddig nem tudtad, Lacikám?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

nőnapi nemfogadalom