1 4 5 A megbízhatatlan narrátor memoárjai – Memoirs of the unreliable narrator: Feltételes mód, egyes szám, első személy

2009/06/13

Feltételes mód, egyes szám, első személy

Fűszál lennék, hogy a lépteid alá simulhassak, és csiklandozzam meztelen talpadat. Hátha egyszer sikerül, és felnevetsz. Fa, hogy átöleld a törzsemet. Beborítalak az ágaimmal, elrejtelek a leveleimmel, megvédelek az erős naptól és a zuhogó esőtől. Jázminbokor lennék, hogy közel hajolva gyönyörködj bennem. Sárga legyen az orrod hegye, amikor megszagolsz, és prüszkölj utána. Mélyen hajolj fölém, és egy óvatlan pillanatban visszacsókollak. Bodzavirág, hogy megihass. Búza, hogy megehess. Szelídített vadmacska, hogy simogass, és hogy dorombolva hozzád bújhassak. Párduc, hogy megvédjelek. Tűz, hogy melegítselek; eső, hogy hűsítselek; szél, hogy szárítsalak; nap, hogy cirógassalak. Pacsirta, hogy énekeljek neked. Nyitott könyv, hogy bármikor elolvashass. Virág lennék, hogy leszedhess; sas, hogy messzire repítselek. Istennő, hogy imádhass; rabod, hogy szolgálhassalak.

Hajnal lennék, hogy mosolyogva ébresszelek, és alkony, hogy álomba ringassalak. Éj-asszony lennék, hogy ölemben aludj, féltve vigyáznám az álmodat, simogatnám a hajadat, hallgatnám a szuszogásodat. Hegyi patak lennék, hogy körülöleljem a testedet; len, hogy belém törülközz. Tündér, hogy elvarázsoljalak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

nőnapi nemfogadalom