1 4 5 A megbízhatatlan narrátor memoárjai – Memoirs of the unreliable narrator: A melegfelvonulás margójára

2009/08/31

A melegfelvonulás margójára

„A szeptember 5-re tervezett melegfelvonulás alkalmas arra, hogy félelmet, visszatetszést keltsen és veszélyezteti a kiskorúak megfelelő erkölcsi fejlődését is, mondta Ékes Ilona. [...] Ékes Ilona szerint a felvonulás – a tavalyi tapasztalatok alapján – veszélyt jelent a közbiztonságra, a közrendre és a közerkölcsre is. Ráadásul mások mozgásszabadságát is korlátozza, hiszen ellehetetlenítené Budapest belvárosában a tömegközlekedést.”  

Az augusztus 20-ra tervezett Szent Jobb körmenet alkalmas arra, hogy félelmet (ld. kényszertérítés, ellenreformáció), visszatetszést (fölényeskedés, megbotránkoztató egyházi hatalomfitogtatás, az alázat és a becsületes szegénység megmutatására teljességgel alkalmatlan díszes ruhák) keltsen, és veszélyezteti a kiskorúak megfelelő erkölcsi fejlődését is (levágott, aszott jobbkéz látványa). A körmenet veszélyt jelent a közbiztonságra, a közrendre és a közerkölcsre is. Ráadásul mások mozgásszabadságát is korlátozza, hiszen ellehetetlenítené a Bazilika környékén a tömegközlekedést. Ezennel kérem a Szent Jobb körmenet betiltását.

És ha már itt tartunk, tiltsuk be a Budapest Parádét, a Critical Mass-t, a Mesterségek Ünnepét, a Nyugati téri hanukai gyertyagyújtást, a külföldi elnökök hivatalos látogatásait, a Red Bull Air Race-et, október 23-át, március 15-ét. És úgy egyáltalán: tiltsunk be mindent és mindenkit, nehogy véletlenül kiderüljön, hogy mások is vannak a világon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

nőnapi nemfogadalom