1 4 5 A megbízhatatlan narrátor memoárjai – Memoirs of the unreliable narrator: A nőnap és a méregtelenítés

2012/03/08

A nőnap és a méregtelenítés

Szemelvények a mai nap elkerülhetetlenül szembejövő cikkeiből. A nőnap margójára.

Tavasz van, méregteleníts. Fogyj le. Igyál teliholdkor szedett kutyabengefűből készült kézzel préselt kézműves natúr levet. Egyél étrendkiegészítőt. Ne egyél este hat után, mert csak így leszel csinos és kívánatos.

Ja, és a hormonokról még nem is beszéltem. Mert azok ugye dúlnak ilyenkor. Legalábbis a lapok szerint. Nőnap van. Legyél csábító, vegyél fel szédítő csipkecsodákat. Természetesen csak miután elvégezted a teljes házimunkát.

Ünnepeld meg, hogy nő vagy. Azaz kínozd a testedet szart sem érő fogyókúrákkal (nehogy véletlenül életmódot változtass, mert az esetleg még segítene is), próbálj meg görcsösen megfelelni az anorexiás nőideálnak, legyél szexistennő, mesterszakács, Waldorf-anya, élmunkás. Mindezt a nők esélyegyenlőségéről szóló napon. Szomorú.

És még csak nem is hatódok meg egy csokor védett virágtól, csak sajnálom, hogy hamarosan el fog hervadni. Nem is vagyok Igazi Nő. Szerencsére.

2 megjegyzés:

  1. hát nőnap alkalmából velem ez a cikk jött szembe, be is hánytam egyből
    http://www.kreativ.hu/reklam/cikk/rudtancosok_a_szepmuveszeti_muzeumban

    de reggel a buszon látott jelenet mindent vitt: pasi egy kartonláda virággal - érted, ugye, nőnapi kötelező kisvirág minden kolleginának - előrecsörtet, és leül az egyetlen helyre. a nők - fiatalok magassarkúban, idősek cekkerrel - álltak, persze. nőnap, ma, itt.

    VálaszTörlés
  2. És építs időgépet, hogy mindez egy napodba beleférjen, akár többször is. :)

    VálaszTörlés

nőnapi nemfogadalom