1 4 5 A megbízhatatlan narrátor memoárjai – Memoirs of the unreliable narrator: „Hadd utálhassam már kicsit az erdélyieket”

2013/03/31

„Hadd utálhassam már kicsit az erdélyieket”

Az idézet nem pontos, a lényege ez volt. Nekem mondták.
De azt hiszem, ezentúl hízelgőnek fogom értékelni, ha „erdélyizést”* hallok. Pl. hogy bezzeg az erdélyiek sokkal könnyebben kapnak munkát Mo.-on, mint az „őshonos” magyarok (höhö, röhögnöm kell). És tutira csalnak, ha állami kórházban kezeltetik magukat  mit nekünk európai egészségügyi együttműködés és feltételrendszer meg európai egészségügyi kártya, csalnak, s kész. Mindezt olyan számítógépes rendszerben, amelyben az OEP durván megszívatja az orvost, ha valamit elgépelt. És olyan egészségügyben, amelyikben sokszor kötszerre nincs pénz. Biztos azért nincs, mert az erdélyiek mind ide jártak kötöztetni.

Úgy tűnik, a multik is összeesküdtek az erdélyiekkel a magyarországi magyarok ellen. Őket veszik fel a zsíros munkahelyekre, és az erdélyiek persze áskálódnak, és kifúrják onnan „a becsületes magyarokat”. Az nem számít, hogy szabad mozgás meg EU meg ilyen izék. Kész összeesküvés-elmélet, minden megvan hozzá, még a toposzok is.

De azért kifejezetten hízelgő ez, hiszen nagy dolog kiérdemelni egy összeesküvés-elméletet. Némi képzavarral élve mi lettünk „a magyarok” zsidói. Zsidózni kultúrember már nem szokott, cigányozni is egyre kevésbé illik, hát hadd erdélyizhessen már kicsit. Legalább levezetheti a frusztrációját egy nála is nyomorultabb állapotban lévő csoporton. Addig sem kell a saját porta előtt sepregetni. Bátor dolog ez.

*Erdélyizés: mind elvakult szélsőjobbosok, kritikátlanul imádják Orbán Viktort, beképzeltek, bunkók, nagyra vannak magukkal, és még az is lehet, hogy románul beszélnek otthon  gyakorlatilag ők a 23 millió román.

3 megjegyzés:

  1. Nem, nem, a széljobberek nem kajolják Ovit, ők székelyautonómia tüntetésre járnak, tokától bokáig árpádsávban. Az "erdélyizés" mindenféle színezetű rétegben megvan, sima butaság+exisztenciaféltés kombó, évezredes hagyomány.
    És a hagyományt gondozni kell, na!

    üdv
    Rideg

    VálaszTörlés
  2. Na nééé, te. :)
    Most leülök, és csodálkozom egy kicsit, jó? :)

    VálaszTörlés
  3. Juzsi, ne vidd túlzásba, tudod, szúnyoginvázió, oszt tátott szájba könnyen belérepül!
    :)

    Üdv
    Rideg

    VálaszTörlés

nőnapi nemfogadalom