1 4 5 A megbízhatatlan narrátor memoárjai – Memoirs of the unreliable narrator: Always – nevermore

2007/08/16

Always – nevermore

Melegít, viszket, kiütést okoz a bikinivonalon, beleizzadsz, bakteriális fertőzéseket szedsz össze, recseg járás közben, felpállik a bőröd. Ismerős? Kedvenc, kék színű vérrel agyonreklámozott „komfortbetétünk” okozza. Mert ugyan vattából, cellulózból vagy farostból készül, körbeveszik egy halom műanyaggal, ami nemcsak veszélyes (és nem lebomló) hulladékká teszi, hanem a baktériumok elszaporodását is kiválóan elősegíti. Ráadásul klórozzák az egészet, hogy szép fehér legyen ugyebár. A hozzáadott illatanyagokról nem is beszélve, amelyek mellékesen teljesen feleslegesek, tekintve, hogy kb. az első tíz perc után már semmiféle jótékony hatásuk nincs. Rossz annál inkább.
 
Világéletemben utáltam menstruálni, és egy időben komolyan gondolkodtam azon, hogy inkább műtéti úton eltávolíttatom a méhnyálkahártyát, minthogy minden hónapban végigszenvedjek négy-öt napot a fenti tünetek különféle kombinációival, utána pedig még legalább annyit, amíg a kiütések és felpállás nyomai eltűnnek. Aztán egyszerűbb megoldást találtam: nem, a felkötőkhöz még nem tértem vissza, habár valóban az volna a leginkább környezetbarát megoldás, viszont létezik biobetét, ami pamutból készül, és semmilyen rossz mellékhatása nincs. 70%-ban lebomlik, ami elég jó arány, és tényleg nem produkálja a fenti tünetek egyikét sem, ráadásul kényelmes. Hogy ne mondhassátok, hogy egy márkát reklámozok, nem írom ide, mit használok, de emailben szívesen elárulom... Tampon is van belőle, de azzal (idegenkedés okán) nincs tapasztalatom.


Ui. 1. Azt sem egészen értem, hogy a reklámokon miért nem lehet vér a vér, minek kell gusztustalan kék színű folyadékokat öntögetni a szuperszívóképes betétre (ami természetesen annyira jó, hogy szinte szívja belőled a vért)...
Ui. 2. Kedves férfiolvasóim, aki nem hiszi a történetemet, járjon utána: áztassatok be klórba egy darab műszálas pólót, csavargassátok akkurátusan a nemi szervetek köré, négyóránként pedig cseréljétek le egy újabbra. A görcsök megismeréséhez ajánlom a proktoszkópiát. A teljes műveletet ismételjétek meg havonta három-négy napig, olyan negyven éven keresztül. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

nőnapi nemfogadalom